torstai 13. elokuuta 2009

Homokulttuurin puute ajaa maalta Helsinkiin


Homokulttuurin puute ajaa maalta Helsinkiin

Seksuaalipakolaisten määrää ei ole tutkittu, mutta maaseudulla asuvien homojen yksinäisyys on tiedossa seksuaalista tasavertaisuutta ajavassa Setassa.

- Maaseutukunnat voisivat aktiivisesti tukee keskustelua ja pienryhmiä eli sitä, että sukupuolivähemmistöihin kuuluvat voisivat tavata toisiaan, sanoo Setan puheenjohtaja Outi Hannula.

Homokulttuurilla houkutellaan turisteja

Helsingissä homokulttuuri nähdään jo matkailuvalttina ja kaupunkia markkinoidaan homoystävällisenä. Hannulan mukaan Espanjassa on jopa kylä, joka on profiloitunut homohäihin.

- Suomessakin olisi paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, mielikuvitus vain liikkeelle, Hannula kannustaa.

Vallitseva homokulttuuri on hyvin kaupunkikeskeistä, ja esimerkkejä homon elämästä maaseudulla on tarjolla vain vähän. Mikkeliläisen Juha Kautosen mielestä paras esimerkki homon elämästä Kehä III:n ulkopuolella on TV2:n tekemä dokumentti Ullavan cowboyt. Samanlaista hän kaipaisi lisää niin lehtiin kuin televisioonkin.

- Mielestäni stailattu trendipelle ei ole oikea kuva siitä, mitä homot ovat. Eivät he ole shoppailevia bilehileitä, vaan aivan arkisia ihmisiä, Kautonen sanoo.

Hellyyttä ei voi julkisesti osoittaa

Homon elämä pienellä paikkakunnalla voi tuntua hyvin vaikealta. Esimerkiksi Mikkelissä seksuaalivähemmistöt eivät näy katukuvassa. Käsikkäin käveleminen samaa sukupuolta olevan puolison kanssa olisi liki mahdotonta.

- Se olisi ihan selvästi provosointia. Homottelua saisi kuulla ja tilanteista seuraisi jopa väkivaltaa, Kautonen arvelee.

Moni Kautosen tuttava onkin jättänyt Mikkelin taakseen ja muuttanut Helsinkiin ja muihin isompiin kaupunkeihin seksuaalipakolaiseksi. Kautosella ja hänen puolisollaan ei ole kuitenkaan aikomusta muuttaa pois Mikkelistä. Hän uskoo, että ympäristön suvaitsemattomuus on mahdollista selättää vain olemalla avoin.

- Kannattaa tulla kaapista reilusti ulos ja olla sitä mitä on. Antaa sen rakkauden kukoistaa, mikä meillä on. Vaikkakin samaan sukupuoleen, mutta annetaan sen kukoistaa välittämättä siitä, että perään huudellaan, Kautonen toivoo.

Ei kommentteja:

city-keskustan poliittinen tulevaisuus

mikä on city-keskustan poliittinen tulevaisuus

Lukijat